Le-Salon
Contactgegevens

Le Salon
Kolgans 27
7827 SL Emmen
06-29103805
Le-Salon@home.nl
www.lesalon-emmen.nl

Huidverzorgingsadviezen

............................................................................................................................................................................................

Hoe bereikt u het optimale resultaat van huidverzorging ?

De beste manier om huidveroudering en/of rimpelvorming zo lang mogelijk uit te stellen is om reeds op jonge leeftijd te beginnen met het goed verzorgen van de huid en u hierbij te laten adviseren door een schoon-heidsspecialiste.

Vergeet niet dat een huid vaak niet alleen maar droog, vet, gevoelig of vochtarm is, maar dat de verschillende delen van het gelaat allemaal hun eigen verzorging vergen. Een gelaat kan bijvoorbeeld zowel plaatselijk gevoelig als vochtarm zijn.

Daarom is het zo belangrijk om naast het dagelijkse gebruik van reinigingsproducten en dag- en nachtcrèmes ook een schoonheidspecialiste regelmatig te bezoeken, deze kan de verschelende delen van uw huid specifiek behandelen. Denk hierbij aan extra verzorging rond de ogen en het vaak vettere gedeelte van de T-Zone ( neus – kin – voorhoofd).

Advies voor dagelijkse huidverzorging

De volgende drie stappen kosten slechts weinig van uw tijd en zijn eenvoudig toe te passen.

REINIGEN
van de huid is een eerste vereiste om de huid er optimaal uit te laten zien. Voor het reinigen zijn zachte milks en oliën beschikbaar, specifiek afgestemd op uw huidtype.

VOEDEN door iedere avond na het reinigen van uw huid een nachtcrème aan te brengen

BESCHERMEN door gebruik van een dagcrème, afgestemd op uw huidtype.

Over welke producten het beste bij uw huid passen kan een schoonheidsspecialiste u na een huidanalyse
een productadvies geven.

Naast de hierboven genoemde stappen voor thuisbehandeling van uw huid, biedt Medex een uitgebreid assortiment aan specifieke preparaten b.v. serums, ampullen en etherische oliën, die onder de dag- en/of nachtverzorging aangebracht kunnen worden. Deze actieve preparaten worden speciaal aanbevolen wanneer uw huid na een stressvolle periode, door ziekte of door andere omstandigheden verzwakt is en een extra oppepper nodig heeft. Tevens wordt aanbevolen 1 x per week thuis een masker aan te brengen.

REINIGEN is belangrijker dan vaak wordt gedacht. Uw huid heeft een functie ervoor te zorgen, dat “niets” intrekt, daarom heeft u hulpmiddelen nodig om de actieve stoffen van de crèmes in de huid te brengen.
Voordat iets uw huid in kan trekken, zijn er 3 barrieères te nemen.
. Allereerst het laagje stof (vuil) en eventuele make-up. Deze moeten beslist met een milk verwijderd
worden, want zeep en water zijn niet zo goed voor de huid.
. De zogenaamde emulsielaag: het mengsel van lipiden ( vet ) en water, dat uw huid huid produceert als
barrière zodat “niets”binnen kan dringen
. De bovenste laag afgestorven cellen. De dode cellen hebben nog steeds een functie. Zij liggen gelijk dak-
pannen over elkaar heen en vormen een perfecte afsluiting. Het is goed vanwege meerdere redenen –
zoals het bevorderen van nieuwe celaanmaak en om een sterker effect van uw crèmes te hebben – om eens
per week deze dode cellen d.m.v. een peeling, intensief aan te pakken. Hiervoor gebruikt u bijv. Lait
Exfoliante of Bio Soft Peeling.

Ook is het belangrijk dat de lotion en de lait zo zijn samengesteld, dat deze een versterkende, aanvullende en vaak ook een onontbeerlijke voorbereidende werking hebben op de crèmes die u daarna gebruikt.
U heeft meer profijt van uw ( dure) actief-/nachtcrèmes wanneer u deze voorbereidingen goed uitvoert. De lotions zijn vanwege hun pH-effect onmisbaar als afsluiting van iedere behandeling. Zij zorgen ervoor samen met de overige beschermende producten voor herstel van de barrière functie van de huid.

VOEDENDE CRÈMES Nachtcrèmes zijn de crèmes , waarbij de actieve werking voorop staat. Zij stimuleren en bevorderen de huidverbetering. Dit proces geschiedt ´s nachts het meest optimaal, omdat uw huid ´s nachts geen bescherming nodig heeft. Met andere woorden, uw huid kan optimaal ontvankelijk gemaakt worden voor deze actieve cremes, aangezien in de slaapkamer geen uv/licht, geen / minder cv en geen luchtvervuiling van de straat aanwezig is.

BESCHERMENDE CREMES 80 % van de huidveroudering kan voorkomen worden door goede bescherming, daarom heten dagcremes bij Medex “beschermende cremes”.
Overdag beschermen want dan wordt de huid van buitenaf het meest geweld aangedaan, straling van kunst en zonlicht, temperatuurwisselingen, stof, sigarettenrook en natuurlijk de algemene luchtvervuiling, tegen dit alles dient u uw huid te beschermen. Naast de bescherming zorgen de Medex dagcremes ervoor, dat de huid soepel blijft.